برای نمونه می توان به کارگردان و نویسنده بزرگ دفاع مقدس ، ابراهیم حاتمی کیا اشاره کرد که دیرزمانی است فعالیت در زمینه های دفاع مقدس را ترک گفته است . هرچند به استناد گفته سید شهیدان اهل قلم شهید سید مرتضی آوینی : ((شاید جنگ خاتمه یافته باشد اما مبارزه هرگز پایان نخواهد یافت .... )) باید در راه مبارزه همواره استوار و خستگی ناپذیر ماند و حرکت کرد و ابراهیم حاتمی کیا نیز از این قانون و قاعده مستثنی نیست ، اما نگاهی به نظرات این کارگردان متبحر عرصه دفاع مقدس در برنامه ((راز)) که شبهای ماه مبارک رمضان از شبکه 4 سیما پخش می شد ، نشانگر نگاه فاجعه آمیز برخی مسئولان فرهنگی در این حوزه حساس و آینده ساز است ، به گونه ای که سیاست کلی آنان متمرکز بر قهرمان سازی های هالیوودی از شهداء و ایثارگران و به نمایش گذاردن تصویر مخدوش و ناتوان از دشمن پیش روی ملت باشد . این نگاه موجب شده است اکنون سینمای دفاع مقدس نتواند واگویه های منطبق با واقعیت را در بطن خویش جای دهد و روز به روز ریزش های حرفه ای ، آن را به سرمرز تعطیلی بکشاند . از سوی دیگر عدم انطباق اتفاقات رخ داده در طول سالهای دفاع مقدس با تصاویر منعکس شده در فیلمها ، ضربات سنگینی بر ذهن مخاطبان عام خواهد گذاشت زیرا ، در صورت به تصویر کشیدن چهره ای ناتوان از دشمنان ملت ایران که با اسناد موجود ، یک اتحاد بین المللی برای شکستن مقاومت ایرانیان تشکیل داده بودند ، غیرت و مردانگی رزمندگان اسلام و شجاعت ها و رشادتهای آنان را مخفی خواهد کرد . این را هم اضافه کنید که لاپوشانی ضعفها و شکستهای جبهه اسلام در طول دفاع مقدس هشت ساله ، راه تعالی و پیروزیهای آتی را مسدود خواهد کرد .
در کنار این نگاه غیرمسئولانه ، عدم انعطاف و همکاری لازم با کارگردانانی که سوابق روشنی در شناسایی موقعیت و بیان حقایق بر حسب زمان دارند ، موجب شده است فعالان این عرصه علی رغم همه دغدغه ها و دلبستگی هایشان به این موضع ، پا را از دایره فیلمسازی و به بیان دیگر انعکاس هنری واقعه ای بزرگ بیرون نهند و به روزمرگی در فیلمسازی روی آورند . شاید بدبینانه باشد اما آنگونه که مشاهده میشود ، دست مخفی بدخواهان نظام در این امر داخل شده است زیرا سالهاست شاهد تولید آثار فاخر دفاع مقدس در سینما نیستیم و به همین دلیل است که مسئولان مجبورند به فیلم سخیفی همچون ((دموکراسی تو روز روشن )) در موضوع وفاع مقدس جایزه اهداء کنند .
به هر حال ناگفته ها بسیار است و تنها زمانی می شود نسل حاضر و نسلهای آینده را نسبت به اتفاقات رخ داده در انقلاب اسلامی آشنا کرد که اولا از افسران لایق و صحنه شناس عرصه دفاع مقدس برای بیان حقایق استفاده شود و ثانیا واقعیات بدون دخل و تصرف به بهانه های واهی یا شکستن ابهت شهداء ، به آحاد ملت بخصوص نسلهای آینده عرضه شود . باید دانست ترسیم فضای واقعی جبهه ها و انعکاس صحیح از قدرت دشمنان اسلام با آن ابزارهای پیچیده آمریکایی و صهیونیستی ، میتواند بهترین مبلغ رشادتهای رزمندگان در جبهه ها با آن تسلیحات ابتدایی و دلیل پیروزی آنان با اتکا به اراده الهی و روح معنوی حاکم بر دلهایشان باشد .
معبر
نظرات شما عزیزان: